Zoeken in deze blog

donderdag 6 januari 2022

2022.01.06_2021.01.20_Leawo Music Recorder 3.0.0.4

De meest eenvoudige manier om muziek en audio van alle audiobronnen op te nemen op Windows

Leawo Music Recorder is de beste audio-opname software ooit voor muziekliefhebbers om audio en muziek op te nemen op Windows OS. Het kan fungeren als streaming audio recorder om microfoongeluid en andere ingebouwde input audio stream op te nemen.

Ook kan het functioneren als een computer audio recorder om computer audiobestanden op te nemen in de lokale muziekbibliotheek. Bovendien is het een online audiorecorder die audio kan opnemen van verschillende online muziekbronnen zoals Spotify, AOL Music, Last.fm, enz. Als professionele muziekopnamesoftware kunnen muziekliefhebbers dankzij de ingebouwde opnametaakspecificatie muziek opnemen via een vooraf ingestelde starttijd en -duur.

Belangrijkste kenmerken:

  • Neemt audio en muziek op van computeraudio en online muziekbronnen zoals AOL Music, Last.fm, enz;
  • Neemt microfoongeluid of andere ingebouwde input audio stream op zoals Realtek High Definition Audio, Realtek Digital Input, enz;
  • Neemt muziek op met Task Scheduler om de starttijd en duur van de opname vooraf in te stellen;
  • Automatisch toevoegen van songalbum cover en andere song tags zoals artiest en song naam;
  • Automatisch splitsen/filteren van nummers op vooringestelde tijdsduur;
  • Beheer opgenomen muziekbestanden en bewerk de opgenomen bestanden naar believen;
  • Opgenomen muziekbestanden aan de iTunes-muziekbibliotheek met één klik toevoegen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows 7/ 8/ 10; Processor: 1 GHz or above Intel/AMD; RAM: 512MB (1024MB or above recommended); Others: Internet Connection (hieraan voldoet elke moderne Windows machine)

We kregen deze versie op 20 januari 2021 en versie 3.0.0.3 op 10 april 2020. Dus is een licentie van een jaar geen echte beperking. Kent geen Nederlands. 32 Bitter. Ingepakt in Themida, maar als u uw sleutel aanvraagt met de link in de readme, krijgt u van de maker een link naar de schone installer. U mag het mailadres a@b.com of iets dergelijks gebruiken, want u kunt de sleutel met Ctrl-C uit de browser oogsten. De Oen heeft op 20 januari 2021 dus weer dienst. Niet op 6 januari 2022, want op die dag krijgen we een schone installer.

De activatie komt in %AppData%, in het tekstbestand reg:

C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Roaming\Leawo\Music Recorder\reg

Maar die is systeemgebonden: op een vandaag gemaakte virtuele W10 64 Pro (de virtuele schijf van de W7 64 Pro vergroot van 25 naar 35 GB, gekopieerd en daarna opgewaardeerd naar W10) werkt die niet.

In de W10 64 Pro Cameyo ze ik trouwens het activatiebestand reg ook in de CHANGES programmamap staan.

Opvallend: de Cameyo start sneller dan het programma zelf.

In tegenstelling tot het programma dat we een paar dagen geleden kregen, kunt u niet tegelijk het computergeluid en het microfoongeluid opnemen. U moet kiezen. Wel is de kwaliteitskeuze duidelijker: in bps. Het hoogst haalbare is 320 kbps. Ik heb wel eens muziek met diverse kbps-instellingen opgenomen in Audacity en de spectra van de opnamen vergeleken: ik zag boven de 200 kbps geen significante verschillen. Dus is de 192 kbps van CD's inderdaad voldoende. Als u elke bemonstering met 8 bits codeert, kunt u 192/8 = 24*1024 bemonsteringen per seconde opnemen. Als u op school goed heeft opgelet, weet u dat er 2 bemonsteringen per hoogst voorkomende frequentie nodig zijn om het analoge signaal helemaal te reconstrueren uit de bitjes. En dat de meeste volwassenen boven de 50  frequenties boven de 12 KHz niet kunnen horen.  Ik hoor nog wel 8 KHz. Een CD zal de menselijke stem dus even goed kunnen weergeven als de beste analoge registratie. Een paukenslag waarschijnlijk niet, vanwege het uit-aan-uit effect. Maar ik kan het verschil echt niet meer horen.

Bij het inmiddels naar het museum verhuisde ISDN hadden we 64 kbps. Dat is ruim voldoende voor spraak. Sommige internetradiozenders gebruiken maar 32 kbps.

Zelf gebruik ik het gratis Audacity. 

In de uitwisselmap staat een install_and_activate en twee Cameyo portables, gemaakt op een virtuele W10 32 Home en een virtuele W10 64 Pro. Om te voorkomen dat ik daar last heb van Defender, heb ik allerlei mappen - ook verborgen - uitgesloten van diens ongewenste intimiteiten. Want Defender houdt niet van Themida, noch van Cameyo.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten