Zoeken in deze blog

dinsdag 25 mei 2021

2021.05.25_HDR projects 5 (Win&Mac)

De applicatie van de deskundigen

HDR-projects 5 is gericht op fotografen die zich niet tevreden stellen met alledaagse fotografie en op degenen die zich willen distantiƫren van de mainstream. HDR-projects 5 reduceert de tijd op de set en biedt nieuwe en innovatieve mogelijkheden om uw foto's om te zetten in briljante kunstwerken - dit alles terwijl u kunt kiezen uit een intelligent aanpasbare tool-set als onderdeel van een efficiƫnte en transparante workflow.

De volledig uitgeruste Professional-Toolbox van HDR projects 5 biedt toegang tot een collectie van fijn afgestelde Presets aan de linkerkant en een verscheidenheid aan Expert Filters aan de rechterkant. Schik uw favoriete tools zoals u dat wilt, nu in 4K-resolutie.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

De 4 Pro versie kregen we op 25 november 2019. En 5 Pro op 14 oktober 2020. Deze posting is een bewerking van die van 14 oktober 2020.

Systeemeisen: Minimum: Windows 7/ 8/ 10, Processor Core Duo, 2 GB HDD, 1.280 x 1024 Pixels Screen Resolution, Graphic: DirectX-8-compatible, 128 MB, 32 bit colour depth; Mac OS X ab 10.7, 64 Bit, Processor Intel/G5, 2 GB HDD, 1.280 x 1024 Pixels Screen Resolution

U moet u aanmelden met een werkend mailadres bij het begin van de installatie  - 33mail is OK - en u krijgt een Personal User ID en sleutel. De sleutel heeft u twee keer nodig: eerst bij de installatie en daarna bij de activatie. Na het eerste aanklikken, dus bij de taalkeuze, vind ik het schone installatieprogramma HDR projects 5 DE_EN_FR Setup.exe in een temp map, namelijk in C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\TempMISE7F7.tmp.
Die installer vraagt niet om de activatiegegevens bij het begin van de installatie. Dit geldt trouwens voor alle programma's van deze maker.

Ongevraagd wordt er Microsoft Visual C++ 2008 Service Pack 1 Redistributable Package geplaatst.

We krijgen niet het nieuwste van het nieuwste: versie 5.5.2 dateert van 8-8-2016.

De activatie komt in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\MT66\HDR projects 5]
"mt66_settings"=-

Discovery maakt twee op elkaar lijkende registersleutels aan, maar zo als (bijna?) altijd volstaat de eerste (want de tweede is de universele, de eerste die van de huidige gebruiker):

<CreateValues>

<Value Target="HKEY_CURRENT_USER\Software\MT66\HDR projects 5" Value="mt66_settings" Type="REG_BINARY">400***00</Value>

<Value Target="HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{3151AAF2-F284-492d-BA59-1685822F231C}" Value="HDR projects 5" Type="REG_BINARY">400***00</Value>

</CreateValues>

Mikiem2 schrijft: "HDR projects 5 uses files in the program's folder and in files/folders added to the User section of Windows. Like most true Franzis apps, you can copy the program's folder to another copy of Windows, fire it up, activate it, and it works [it'll add the needed User files itself]. "

Die man schrijft bijna dagelijks zinnige dingen op Het Forum van Giveawayoftheday. Wat hij nu schrijft, zouden ze niet pruimen op de gewone site. Want hij geeft aan hoe je het programma semi-portable kan gebruiken. Dat wordt als doodzonde gezien. Ik ga het direct uittesten, door de betreffende mappen van de Cameyo 64 te exporteren naar een eigen map. En inderdaad - het werkt. Maar ik moet wel op de klassieke manier activeren. De activate.msi, die ik met Discovery maakte, verziekt de boel.

Voor mij een veel te ingewikkeld tool. Omdat ik weet dat een lezer van fotobewerken houdt, heb ik er na een paar dagen toch wat aandacht aan geschonken. Ik was trouwens een dag te laat met het aanvragen van de sleutel, maar dat was geen probleem. Ook op 18 oktober vroeg - het is nog te donker om in het bos te fietsen - lukt het. 

Zie de uitleg van de maker.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate met beide setup.exe's en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele W7 Starter, dus een 32 bitter. Veel plezier.

Op 25 mei 2021 heb ik een 64 bits Cameyo gemaakt. Die staat ook in de uitwisselmap.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten