Zoeken in deze blog

zaterdag 29 mei 2021

2021.05.29_Picture Downloader 2.3 Lifetime

 Beelddownloader om miljoenen afbeeldingsbestanden op het web te vinden en te downloaden

Picture Downloader heeft een eenvoudige interface bestaande uit twee afzonderlijke tabbladen, één voor het zoeken naar afbeeldingen met behulp van een zoekmachine, en de andere voor het uitvoeren van een zoekactie op een specifieke website.

Bij de eerste downloadmethode kunt u de te gebruiken zoekmachine selecteren en een online zoekopdracht uitvoeren met een trefwoord als hoofdfilter, terwijl u bij de tweede een begin-URL moet invoeren en al dan niet recursief naar afbeeldingen op een bepaalde webpagina moet zoeken.

Als u foto's in bulk moet downloaden van één of meerdere webpagina's, kunt u met deze toepassing de foto's downloaden naar een lokale map.

U kunt de downloadlocatie aanpassen, de verbinding en de responstijd instellen, en de te gebruiken zoekmachine selecteren. Ongeacht de methode die u kiest, de download-instellingen zijn dezelfde. Door filters in te stellen, zorgt u er bovendien voor dat de applicatie niet hele webpagina's doorzoekt als dat niet nodig is, waardoor de zoektijd korter wordt. Vovsoft Picture Downloader kan zoeken naar specifieke afbeeldings-extensies en door de gebruiker gedefinieerde URL-extensies of strings negeren. JPG, PNG, TIF, WEBP en meer bestandstypen worden ondersteund.

Systeemeisen: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 10

32 Bitter. Kent geen Nederlands. We kregen dit nog niet eerder. Een levenslange licentie, zoals het hoort. De sleutel staat in de readme. De activatie komt op een vreemde plaats in het register:

[HKEY_USERS\S-1-5-21-2218643106-3291816493-969445361-1001\Software\Microsoft\VS\ServiceModules\A52144344A6FCB6D6084A6A53D52A294\Settings]
"LicenseOwner"=-
"LicenseKey"=-

Ik kon er het weggevertje op een schone virtuele W7 64 Pro mee activeren: QED

Maar bij het eerste gebruik val ik van mijn stoel van verbazing. Het weggevertje downloadt helemaal geen enkel plaatje van een schrijfmachine, hoewel zijn naar anders doet vermoeden. Het produceert een waanzinnige hoeveel links. Bij nader inzien dezelfde die Google vindt met het zoekwoord "schrijfmachine". Daar heb ik dus helemaal niets aan. Ik wil een plaatje van een schrijfmachine, maar dan wel rechtenvrij. Want anders kan je van een koude kermis thuiskomen als de maker een aasgier is. Hele volksstammen perfide advocaten verdienen hun brood met het binnenhalen van absurd hoge boetes. Een fotograaf krijgt een paar tientjes van de krant voor zijn foto, maar ojee als je die zomaar kopieert op je website. Dat kan je €300 tot €500 gaan kosten en dan mag je nog steeds het plaatje niet plaatsen op je website.

Maar ik heb te vroeg geschreeuwd. Er worden degelijk plaatjes opgehaald en in een map gezet. Heel veel zijn hetzelfde. En naast plaatjes van schrijfmachines zie ik ook plaatjes van toetsenborden. En ik ben blij dat ik het op een virtuele machine draai, want er zitten ook plaatjes bij, waarvan mijn vrouw zich zou afvragen waarom ik die heb opgehaald. De dames lijken wel afkomstig van een site met damesonderkleding, ze zijn dus niet pornografisch. Maar wat ze met schrijfmachines te maken hebben?? Ook ikonen van bol.com, 123Inkt en Ideal worden opgehaald. Hoe langer ik wacht, hoe meer er wordt opgehaald. Het is een hele lange zit ...

De algemene helpfunctie van de maker. En specifiek voor het weggevertje

Bij de plaatjes staat niet of ze rechtenvrij zijn, of niet. Het weggevertje kent daar geen filter voor. Dat moet ik dus nog steeds zelf uitzoeken. En dat terwijl Google zelf je wel de mogelijkheid biedt naar rechtenvrije plaatjes te zoeken. Maar het plaatje van de schrijfmachine dat een paar maanden tot een grote claim leidde, zie ik nog niet.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate en een Cameyo portable.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten