Zoeken in deze blog

vrijdag 6 november 2020

2020.11.06_NIUBI Partition Editor Professional 7.3.6

 

Schijfpartitiebeheerprogramma voor Windows

 NIUBI Partition Editor Professional Edition is een betrouwbare software voor het beheer van schijfpartities voor Windows 10/8/7/Vista/XP (32 & 64 bit).Het helpt bij het krimpen, uitbreiden, verplaatsen en samenvoegen van partities zonder verlies van gegevens om de schijfruimte te optimaliseren. Herstel fouten in het bestandsbeheersysteem en defragmenteer partities om de prestaties van de computer te verbeteren. Schijfpartitie kopiĆ«ren om het besturingssysteem en de gegevens te migreren. Converteer schijf en partitie type zonder verlies van gegevens. Maak, verwijder, formatteren, verberg, activeer en wis partities, scan slechte sectoren, enz.

NIUBI Partition Editor gebruikt geavanceerde technologieƫn zoals:
  • - Virtuele modus - de bewerkingen die u laten zien wat er zal worden veranderd, terwijl de echte schijfpartities worden niet gewijzigd totdat u op Toepassen klikt om te bevestigen.
  • - Snelle Rollback - de computer keert automatisch in een flits terug naar de oorspronkelijke status als er een bekend software- of hardwareprobleem optreedt, als dat gebeurt wordt er niets veranderd.
  • - Annuleren naar believen - ongewenste maar lopende bewerkingen annuleren zonder verlies van gegevens.
  • - Uniek bestandsverplaatsingsalgoritme - 30% tot 300% sneller dan andere tools.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
 
Systeemeisen: Windows 10/ 8/ 7/ Vista/ XP (x32/x64); display Card: Accelerated 3D graphics – 64MB RAM; 100 MB hard drive space Language: English
 
Versie 7.2.3 kregen we op 25 oktober 2018.
 
Kent geen Nederlands. Vreemd dat men XP, Vista en W7 nog noemt. De Windows versies worden niet meer door Microsoft ondersteund. En de eis rond de grafische kaart slaat nergens op. Op mijn virtuele W7 Starter voldoet de grafische kaart niet aan deze eisen, maar dat is natuurlijk geen probleem. Want het klooien met de harde schijf stelt geen eisen aan de grafische kaart. 

De sleutel is bijgeleverd. De activatie staat in een tekstbestand, dat op twee verschillende plaatsen wordt gezet:
 C:\Program Files\NIUBISoft\NIUBI Partition Editor Professional Edition\nbpe.lkeys
C:\Windows\nbpe.lkeys
 
Maar de kopie in de programmamap is voldoende. Want ik bewaarde de programmamap en die kon ik als geactiveerde semi-portable gebruiken op een schone virtuele Windows 7 Starter. QED.
 
De klassieke en de Cameyo portable doen het niet.
 
Ik ben dol op dit soort programma's. Vaak kon ik er een PC met kuren mee tot de orde roepen. En het is ook prettig om de enige harde schijf te verdelen in een systeemschijf en een dataschijf. Dan kan ik Windows vervangen, terwijl al mijn data behouden blijven.
 
Ik gebruik ook wel het Linux-programma GPartEd. Ik start de PC dan op via een USB-stick. Dat heeft het voordeel  dat de Windowsschijf niet in gebruik is, als ik hem anders indeel.

Wel een waarschuwing: als u een foutje maakt, hoe klein ook, kunt u met het weggevertje uw PC naar de gallemiezen helpen.

De maker heeft een video om er mee leren om te gaan.  Die site verraadt de leeftijd van het weggevertje: Vista. W8 en W10 worden niet genoemd. Nog wat uitleg.

In de uitwisselmap staan de install_and_activate en de programmamap. Die kunt u op een USB-schijf zetten en zo op al uw PC's gebruiken.




 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten