Zoeken in deze blog

woensdag 13 januari 2021

2021.01.13_TwistedBrush Tree Studio 2.17

Creëer een eindeloze variëteit van elke Amerikaanse boomsoort

Tree Studio is een product dat is ontstaan uit TwistedBrush Pro Studio, maar met een focus op het creëren van 2D bomen met een eenvoudigere, gestroomlijnde interface. Intern wordt dezelfde geweldige TwistedBrush penseelmachine gebruikt, maar met een enkele focus op het gemakkelijk maken van het creëren van bomen van specifieke soorten.

Tree Studio heeft paren van penselen voor elk type boom. Een voor het frame en een voor de bladeren. Het frame wordt algoritmisch gegenereerd zodat het telkens anders is. Dit maakt het mogelijk om een eindeloze variëteit van elk boomtype🌲 te creëren.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows Vista/ 7/8/ 10; 500MB disk space; 1024x768 minimum display resolution; 4GB RAM (8GB or more recommended)

Op 2 januari 2020 kregen we versie 1.13. Het is een 32 bitter, die geen Nederlands kent. Op mijn virtuele machines wilde het niet goed draaien. Uit een commentaar van vorig jaar maak ik op dat u het als Administrator moet uitvoeren. Maar dat maakte niets uit. Het draait wel in Sandboxie op de desktop - net vandaag een update van Windows gedraaid, maar ik ga het geen eigen zandbak geven, want ik teken niet zo vaak eindeloze Amerikaanse bomen.

De installer is ingepakt in Themida. Vandaag terecht, want we krijgen niet de nieuwste versie.

De activatiesleutel staat in het bestand
C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Pixarra\TB Tree Studio\data\tbf.fil en ook kortstondig in de submap data van de programmamap. Maar even later is het daar weg?! Misschien om te voorkomen dat we de programmamap als semi-portable gaan draaien?

Maar in de zandbak staat het juist wel in de programmamap? Bij de eerste opstart crasht het, maar bij de tweede start lukt het wel. Ik heb toen de programmamap uit de zandbak gekopieerd naar de testmap van de echte W10 64 Pro desktop en daar draait het, maar als trial. Dus na de koffie nogmaals de sleutel toegevoegd en nu doet die het wel.😼

Op de commentaarpagina van 2-1-2020 schrijft de maker dat hij de daar gemelde problemen herkent, maar dat die zijn opgelost in versie 3. Daar hebben wij niets aan, aam wij krijgen versie 2.😢

In de uitwisselmap vindt u de install_and_activate en een zip van de uit Sandboxie gekopieerde programmamap. Die is uitgepakt bijna 100 MB groot. Voor de zekerheid heb ik die nog even getest op de virtuele W7 64 Pro. Daar zie ik alleen het frame, net als eerder. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten