Zoeken in deze blog

woensdag 19 augustus 2020

2020.08.19_MyDraw 4.3

 

MyDraw 4.3

Tweede weggevertje van woensdag 19 augustus 2020

MyDraw is een geavanceerd programma voor het tekenen van diagrammen en vectorafbeeldingen. Lijkt me de moeite van het bekijken waard.

MyDraw is ontwikkeld en wordt ondersteund door Nevron Software - een wereldwijde leider in Diagramming, Text Processing en Data Visualization oplossingen. Sinds 1998 is Nevron Software gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige presentatie- en datavisualisatiecomponenten. MyDraw is een geavanceerd tekenprogramma voor diagrammen en vectorafbeeldingen. Deze diagramsoftware bevat krachtige functies om u te helpen bij het maken van flowcharts = stroomdiagrammen, organogrammen, mindmaps = denkschema, netwerkdiagrammen, plattegronden, stamboomdiagrammen, algemene bedrijfsdiagrammen, tekeningen, facturen, scorecards = cijferlijsten en andere.

Hieronder vindt u de belangrijkste kenmerken van het programma:

Friendly User Interface - voor Windows en macOS - MyDraw heeft een vertrouwde en vriendelijke gebruikersinterface, geïnspireerd op Microsoft Office. Het is cross-platform software die bijna 100% identieke ervaring biedt aan zowel Windows- als Mac-gebruikers. De ondersteuning voor talen omvat Engels, Spaans, Duits, Portugees, Chinees, Bulgaars en Russisch.

Diagram-sjablonen en voorgedefinieerde vormen - een grote set voorgedefinieerde vormen en veel kant-en-klare diagram-sjablonen

Smart Shapes en Connectors - Veel MyDraw-vormen hebben stuurpunten, waarmee u specifieke aspecten van hun geometrie visueel kunt aanpassen. De technologie hierachter is vergelijkbaar met de Microsoft Visio® "smart-shapes" technologie. De vormen kunnen rasterafbeeldingen (.BMP, .PNG, .JPG, etc.) bevatten en ook vectorafbeeldingen in.WMF en.EMF formaat.

Visio®-compatibiliteit - het beste Microsoft Visio®-alternatief voor Windows en macOS (Mac OS X). U kunt Microsoft Visio®-tekeningen openen, bewerken en opslaan (in VSD-, VDX- en VSDX-formaat) met grote nauwkeurigheid en details. Met MyDraw kunt u ook Microsoft Visio®-stencils openen, bewerken en opslaan (in de formaten VSX, VSS en VSSX).

Rijke tekstopmaak - MyDraw heeft een zeer rijke ondersteuning voor tekstverwerking. Het bevat karakter- en paragraafopmaak, tabelondersteuning, groepsblokken, blokopmaak en lay-outs, opsommingstekens en nummering, een spellingscontrole en het invoegen van ondersteunde afbeeldingsformaten (JPEG, PNG, BMP, GIF, Animated, GIF, EMF, WMF).

Barcodes - MyDraw ondersteunt lineaire (1D) en matrix (2D) barcodes, die kunnen worden ingebed in vormen en tekst.

Automatische lay-outs - Het heeft sterke ondersteuning voor automatische lay-outs, waardoor gebruikers snel grote diagrammen of diagrammen die uit verschillende gegevensbronnen worden geïmporteerd, kunnen rangschikken.

Vector Drawing Tool - U kunt verbazingwekkende vectortekeningen maken, door gebruik te maken van een grote set gereedschappen voor het tekenen van lijnen, curven, rechthoeken, ellipsen, polygonen, enz. Het is zorgvuldig ontworpen om een veelzijdig vectortekenprogramma te zijn, waarmee u complexe vectortekeningen en -vormen kunt maken.

Afdrukken en exporteren naar PDF - De afdrukgerelateerde functies omvatten een WYSIWYG afdrukvoorbeeld, geavanceerde afdruklayout en pagina-einden die direct in de tekening worden weergegeven.

Afbeelding genereren - U kunt MyDraw gebruiken om hoge resolutie rasterafbeeldingen te genereren (in BMP, PNG, JPG en TIF formaten), maar ook vectorafbeeldingen (in SVG (Scalable Vector Graphics), EMF (Enhanced Metafile Format) en DXF (Drawing eXchange Format - gebruikt door AutoCAD)).

Gegevensimport - De software beschikt over een geavanceerde ESRI-kaartimport, u kunt ook gegevens van stambomen in GEDCOM-formaat openen, bewerken en opslaan. Daarnaast kunt u flowcharts en organogrammen genereren die zijn gedefinieerd in Excel-spreadsheets.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Het zou best kunnen dat ik in het verre verleden hier een licentie van heb gekocht. Ik haakte af toen ik bij een update geen korting kreeg.
U moet per mail de sleutel aanvragen. Ik gebruikte de plustruc om drie sleutels aan te vragen via hetzelfde Gmailadres. Ik kreeg drie keer dezelfde sleutel: c3e4d*******692f.

Het is een 32 bits programma, maar het draaide niet op mijn virtuele ThinPC (een gestripte W7, zoals in kassa`s: ik krijg nog steeds veiligheidsupdates!). Op een virtuele W7 Starter doet het het wel. De klassieke portable draait niet op de productielaptop, de Cameyo doet het prima. Sandboxie lust het niet.

Het activeren gaat via een omweg. U moet eerst een nieuw document aanmaken. Pas dan kunt u via het menu File/About/Licencing de sleutel invoeren. U kunt ook de licentie weer verwijderen. Misschien handig als u het op een andere PC wilt gaan gebruiken. Of als je het wil herinstalleren op dezelfde machine. De activatie loopt via een server van de leverancier.

De voorbeelden lopen wat achter: de jongere broer van Donald Trump leeft nog in zijn stamboom.

$69 (levenslang, met één jaar gratis updates en daarna elk jaar $36) zou ik er nu niet meer aan uitgeven. Wel toen ik nog regelmatig rapporten met plaatjes moest schrijven of Visio-bestanden moest kunnen inzien. Op hun site zie ik dat als ik drie (virtuele) vrienden overhaal het te installeren en hun namen/mailadressen doorgeef, ik een gratis licentie krijg, die vijf jaar bruikbaar is.

In de uitwisselmap staan drie bestanden: installer, klassieke portable (doet het bij mij niet) en de Cameyo portable (doet het wel bij mij).






Geen opmerkingen:

Een reactie posten