Zoeken in deze blog

zaterdag 3 oktober 2020

2020.10.03_Cleaning Suite Professional 4.0

Een systeemschoonmaak- en tuningssuite voor Windows

Als het systeem steeds langzamer opstart en de harde schijf voller wordt, dan is het hoog tijd voor een grondige systeemreiniging! Maar welke gegevens kunnen zonder risico's worden verwijderd, en welke zijn nog steeds nodig voor een soepele systeem- en programmastroom en moeten dus blijven? Cleaning Suite geeft het antwoord!

In totaal zes helpers analyseren uw systeem en maken dieptereiniging mogelijk. U kunt bijvoorbeeld tijdelijke bestanden verwijderen, de browserhistorie, caches en cookies van alle populaire internetbrowsers opschonen en voorkomen dat geïnstalleerde applicaties en tools automatisch starten bij het opstarten van het systeem.

Het Windows-register kan ook worden geoptimaliseerd door de Cleaning Suite op een gerichte manier. De Windows software gaat zeer zorgvuldig te werk om een onbeperkt gebruik van uw computer te garanderen, zelfs na het opschoonproces. Bovendien biedt Cleaning Suite geavanceerde functies voor de Windows Prullenbak.

Een herstelcentrum biedt de mogelijkheid om bepaalde acties van de software op elk gewenst moment ongedaan te maken. Het gedetailleerde journaal biedt ook informatie over de gehele schoonmaakgeschiedenis.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 10
Kent geen Nederlands. 32 Bitter. De downloader is ingepakt in Themida. U gebruikt die straks alleen om een al geactiveerde versie te downloaden. Even geduld. In de readme staat een link om u aan te melden met een werkend mailadres. U krijgt eerst een mail met een link om de aanmelding te bevestigen. Daarna krijgt u een mail met uw gebruikersnummer (user-ID). Dat getal vult u in de downloader in en dan kunt u de al geactiveerde versie ophalen. "Much ado about nothing" schreef Shakespeare al. Met die geactiveerde installer maakte ik een portable versie op een virtuele W7 Starter.
Ik gebruikte zowel 10 Minute Mail als de plustruc van Gmail. In dit geval gebruikte ik krypteller+AsCompCleaningSuite_20201003 apenstaart gmail punt c_o_m.

Ik zag weinig unieks. Wel dat u er goed aan doet in het menu bij Update het zoeken naar updates bij het opstarten van het programma uit te zetten. Het effect daarvan op het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\ASCOMP\Cleaning Suite]
"CheckUpdate"=dword:00000000

Bedenk goed dat tovenaarsleerlingen hun PC met dit programma aardig kunnen verzieken. Dus alleen uitproberen als u zelf de PC weer opnieuw kunt installeren en u up-to-date backups heeft van uw bestanden en gekochte software. Weggevertjes kunnen voor altijd verdwenen zijn. Ik test het hooguit op een virtuele machine, die ik met een snapshot in een oogwenk kan herstellen.

In de uitwisselmap staat een install_and_"activate", een Cameyo portable die het hele systeem mag verzieken en een klassieke portable met dezelfde rechten, gemaakt op een virtuele W7 Starter.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten