Zoeken in deze blog

woensdag 3 februari 2021

2021.02.03_Coolmuster Mobile Transfer 2.4.43

Verplaats gegevens zonder beschadiging van het ene apparaat naar het andere

 Heeft u geen idee hoe u gegevens van een oude telefoon naar een nieuwe kopieert omdat ze van verschillende fabrikanten komen? Mobile Transfer is een uitstekend hulpmiddel om u te helpen gegevens zonder schade van het ene toestel naar het andere te kopiĆ«ren.

Systeemeisen:  Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 10; CPU 1GHz (32 bit or 64 bit); RAM: 256 MB or more of RAM (1028MB Recommended); Hard Disk Space: 200 MB and above free space

Aan die eisen voldoet elk van mijn Windows machines, ook die uit 2006. Versie 2.0.40 kregen we op 28 oktober 2019, dus ruim een jaar geleden. U heeft dus ruim drie maanden zonder licentie moeten werken.

Kent geen Nederlands. 32 Bitter. U moet zelf uw sleutel aanvragen, bij voorkeur met een werkend mailadres. U kunt het weggevertje ook na vandaag zo vaak downloaden als u wilt.

De activatie komt in %AppData%:


New and Modified Files

C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Roaming\Coolmuster\MOBILE_TRANSFER_COOL\usr.bin
C:\Users\gebruikersnaam\\AppData\Roaming\Coolmuster\MOBILE_TRANSFER_COOL\info

Het bestand info bevat het mailadres, usr.bin kan ik niet interpreteren.

 Ik maakte met Discovery een activate.msi, die beide bestanden op een schone machine plaatst. Daarmee was het weggevertje daar geactiveerd. QED.

Uit de commentaren van 28-10-2019 maak ik op dat het niet veel kan: zelfs WhatsApp-gegevens kunnen niet worden overgezet. Voor mail die de provider in de cloud heeft staan (Gmail, Hotmail, etc) heeft u helemaal geen overzetsoftware nodig. En voor Apple-toestellen ook niet. Noch voor Sticky Password. Dat is trouwens een aanrader voor de vandaag nog geldende aanbieding van minder dan €30: altijd en overal uw wachtwoorden bij elkaar. En het kan ook notities aan, die per worden versleuteld en op de Phone en iPad beschikbaar zijn. Als u wat ouder bent: geef uw inloggegevens aan uw kinderen/erfgenamen, zodat die zich niet rot hoeven te zoeken als u dat niet meer zelf kunt. Denk aan simpele dingen als uw burgerservicenummer, uw bloedgroep en andere medische gegevens, bankgegevens etc. En natuurlijk de wachtwoorden van allerlei zinnige en onzinnige websites.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate en een Cameyo portable.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten