Zoeken in deze blog

woensdag 10 februari 2021

2021.02.10_Blob Studio 2.17

Modelleer en vorm uw objecten en schilder ze dan met de bijgeleverde penselen

Blob Studio is een product dat is ontstaan uit TwistedBrush Pro Studio, maar met de nadruk op het maken van individuele objecten die u in andere Pro Studio of andere kunstsoftware zou kunnen gebruiken en met een eenvoudigere, gestroomlijnde interface.

Met de Blob-penselen kunt u uw objecten modelleren en vormen en ze vervolgens schilderen met de bijgeleverde penselen met als resultaat scherpe lijnen die u zou kunnen zien in illustratie-software, maar zonder de noodzaak om iets te maskeren. U kunt zelfs doorgaan met het vormgeven van uw objecten nadat ze zijn geschilderd (zoals een echte schilder ook doet)

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows Vista/ 7/ 8/ 10; 500MB disk space; 1024x768 minimum display resolution; 4GB RAM (8GB or more recommended) - ik ben benieuwd of er PC's met 8 GB RAM of meer worden verkocht en met maar 500 MB schijfruimte.

We kregen versie 1.21 op 1 februari 2020. Net als toen ingepakt in Themida. Kent geen Nederlands. 32 Bitter. De trial - versie 3 - is niet te activeren, dus is Themida dit keer zinvol. De activatie wordt heel simpel in het tekstbestand tblf.fil geplaatst, zoals ik dat wel vaker zie. Wel iets bijzonders gezien tijdens activatie. Discovery zag dat tblf.fil op twee plekken werd gezet:

New and Modified Files 
C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Pixarra\TB Blob Studio\data\tblf.fil
C:\Program Files\Pixarra\TB Blob Studio\data\tblf.fil

Maar bij het assembleren van activate.msi kon Discovery dat tweede bestand niet vinden. Geen nood, zou je zeggen. Gewoon even kijken wat er in de Cameyo staat. Daar zag ik het wel staan, maar op een andere plek, in de Virtual Store:

%Local AppData%\VirtualStore\Program Files\Pixarra\TB Blob Studio\data\tblf.fil

Toen de hele map data naar de desktop gekopieerd en vandaar naar Program Files\Pixarra\TB Blob Studio\. Discovery nogmaals laten zoeken en nu ontdekte deze Ontdekker tblf.fil wel. Met de aldus verkregen activate.msi kon ik het weggevertje op een andere virtuele machine activeren: QED.

Maar we zijn nog niet klaar. De Cameyo blijkt bij opstarten niet geactiveerd. Dus ook daar de map data aangemaakt en gevuld. Op de goede plek: C:\Program Files\Pixarra\TB Blob Studio\data\tblf.fil

En nu is ook de Cameyo geactiveerd: ten tweede male QED.

Het weggevertje zelf boeit me niet erg. Ondanks de Corona lockdown en avondklok heb ik meer dan voldoende te doen. Ook al kan ik niet schaatsen. Dus ga ik mijn cursor niet in de verf dopen.

Er is wel een trial te te vinden bij software informer. En u raadt het al ... keurig te activeren met activate.msi: ten derde male QED. Dus zo kunt u Themida omzeilen, als u de generieke oplossing daarvoor niet in uw toolbox heeft staan.

Software Informer is een echte aanrader om oudere software te vinden. Ze blijken bijvoorbeeld Treepad Business Edition te hebben. Iets waar ik laatst flink naar heb lopen zoeken en uiteindelijk kon downloaden via het internet archief van een bewaarde pagina van de oorspronkelijke aanbieder. Treepad is Nederlandse zachtwaar. En u kent de slogan: Koopt Nederlandse waar, dan helpen wij elkaar.

In de uitwisselmap staat een schone install_and_activate en de Cameyo portable.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten