Zoeken in deze blog

maandag 5 april 2021

2021.04.05_SyncBird Pro 3.4.2

 Een slim alternatief voor Apple iTunes (hoezo slim)

SyncBird Pro is een slim alternatief voor iTunes dat iPhone Muziek / Foto Transfer, iPhone File Manager, iPhone Backup en iPhone Cleaner, allemaal op één plaats zet. Het maakt niet uit of u uw iPhone, iPad of iPod muziek, foto's, tekstberichten, contacten of wat voor iOS gegevens dan ook wilt overzetten, SyncBird Pro is de manier om te gaan.

Wat kan SyncBird Pro doen:
- Muziek Synchroniseren
- Foto Overzetten
- Bewaar Contacten
- iPhone naar Mac
- iPhone naar iPhone
- iPhone reservekopie
- Back-up verkennen
- iPhone schoner

NB: Volg de instructies zorgvuldig om de aanbieding te activeren: Unzip het pakket dat u hebt gedownload en installeer de software door Setup.exe uit te voeren,
druk vervolgens op 'Activate'-->'Enter license code'--> voer de sleutel uit het README bestand in en klik nogmaals op 'Enter license code' om de software te registreren.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows 7/ 8/ 10; Supported Language: English

Een eerste aanbieding van MiniCreo. Dat is de enige reden dat ik er aandacht aan schenk, want ik beschouw iTunes-alternatieven als pure onzin en nergens voor nodig. Apple maakt uitstekende software, die per definitie prima samenwerkt met Apple apparaten. Dus waarom een alternatief? Het is trouwens ook niet echt een 100% alternatief, want het gaat zelf bij afwezigheid van iTunes de benodigde Apple onderdelen installeren. Natuurlijk alleen als u dat goedvindt. Maar u moet wel, want zonder die Apple software werkt het niet. En dat is dan een "slim alternatief". Net zo slim als D66, dat zoekt naar een slim alternatief voor Mark Rutte, want zonder hem lukt het toch niet ...

Kent geen Nederlands. De setup.exe is een downloader, want in %temp% vond ik syncbird-x64.7z, dat na uitpakken bruikbaar is als semi-portable. Om te activeren voert u de sleutel in uit de readme. De activatie ligt vast in %AppData%, in

C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Roaming\MiniCreo\SyncBird\Config\regdata.Binary

Als ik dat tekstdocument bekijk, krijg ik het vermoeden dat de activatie wel eens systeemgebonden zou kunnen zijn. Een test op een andere 64 bits VM is dus geboden om zekerheid te krijgen.

Het is mij een raadsel waarom iemand zou betalen voor software van derden die waarschijnlijk moet worden bijgewerkt na elke serieuze iPhone/iPad OS update, terwijl iTunes gratis is en gegarandeerd werkt met alle Apple hardware.

Op hun FAQ staat iets bijzonders:

"SyncBird is complete freeware for everyone. And we promise to try our best to keep it always for free."

en

"Sorry currently SyncBird is only for macOS. We are building the Windows version." Wij krijgen vandaag Windows versie 3.4.2 😈

Ik houd het bij iTunes, al gebruik ik dat eigenlijk nooit. De synchronisatie loopt bij mij automatisch in drie wolken: van Apple (€12), Google (€20) en DropBox (€110). De bedragen tussen haakjes zijn de jaarlijkse kosten.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate met zowel de originele setup.exe (de downloader) als de uit %temp% geoogste semi-portable syncbird-x64.7z. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten