Zoeken in deze blog

dinsdag 6 april 2021

2021.04.06_Aeroadmin Pro 4.7

Maak zo snel mogelijk verbinding met een PC op afstand

AeroAdmin - een gemakkelijke remote desktop software! Het vereist geen installatie, registratie en configuratie. Het is klein in omvang (~3 Mb) en kan worden opgestart in minder dan een minuut.

Het is perfect voor momenten waarop u zo snel mogelijk verbinding moet maken met een PC op afstand voor een volledige remote control sessie of een eenvoudige bestandsoverdracht.

Belangrijkste kenmerken:

  • Werkt zonder installatie en configuratie;
  • Verbindt computers achter NAT;
  • Branding + toegangsrechten voorconfiguratie (Corporate License);
  • Ingebouwd ticket verzend systeem voor helpdesk;
  • Klein in omvang, draagbaar;
  • Veilige bestandsoverdracht;
  • Onbeheerde toegang;
  • Gebruikers op afstand afmelden, opnieuw opstarten (ook in veilige modus);
  • Totale AES + RSA encryptie;
  • 3-factor authenticatie.
Versie 4.1 kregen we op 6 december 2016.  Daar heb ik geen actieve herinnering aan👻. Kent automatisch Nederlands. Een semi-portable, want het laat sporen na in ten minste Program Data en het register. De licentie is zes maanden geldig, vier jaar geleden een jaar. U kunt het niet activeren, maar moet u bij elke sessie aanmelden via een ingebouwde sms (SIMS) naar noreply@aeroadmin.com met als berichttekst G*********D: twee keer op het envelopje klikken. De boodschap moet in hoofdletters staan. Daarna herstart u via het menu Verbinding/Herstarten. Vervolgens ziet u dat het geen FREE-versie meer is, maar een PRO.

Lees ook wat Ootje er op 26 mei 2016 over schreef.

Het is me niet gelukt een activate.msi te maken, waarmee de PRO-status wordt bereikt zonder de sms-aanmelding. Bij die aanmelding wordt wel het nodige op uw PC gezet:

New and Modified Files
C:\ProgramData\Aeroadmin\log.txt
C:\ProgramData\Aeroadmin\config
C:\ProgramData\Aeroadmin\settings.bin

New and Modified Registry Keys and Values
HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\AeroAdmin
    simsWindowPos

Maar vastleggen heeft weinig zin. U moet zich per keer via sms aanmelden.

Ik vroeg aan hun helpdesk wat het verschil tussen beide versies is. Antwoord na een tijd wachten: "Generally FREE license is limited in time (from 12 to 17 hours per month). Please see this page for more info www.aeroadmin.com/en/buy.html#full-license-comparison."
Naast de tijdbeperking kunt u met de gratis versie geen bestanden verplaatsen en dat is jammer, als u op afstand het familiedossier met foto's en films op de PC van Oma wil zetten. Maar  u kunt haar natuurlijk ook een link naar de familie-uitwisselmap op uw DropBox mailen. Want u kunt met de gratis versie wel DropBox bij haar installeren.

Ik heb het nog niet gebruikt om twee machines te koppelen. Maar ga ervan uit dat het voldoende is als de besturende PC (meester, admin) geactiveerd is. De gestuurde PC (slaaf, remote client) moet immers slaafs volgen en dat zou nooit geld mogen kosten.

Er zijn gratis alternatieven: Teamviewer, Anydesk en Chrome Remote Desktop van Google. Anydesk is gemaakt door ex-medewerkers van Teamviewer. Met Teamviewer kunt u uw PC ook aansturen met uw iPad. Als u een chromebook als meester wilt gebruiken, is Chrome Remote Desktop uw hulpmiddel. Ik heb alle drie gebruikt tijdens vakanties. Ging goed, totdat de desktop vastloopt. Een andere toepassing is iemand op afstand helpen. Die moet u dan eerst telefonisch of de mail duidelijk maken hoe die de slaaf installeert. En die slaaf moet natuurlijk wel draaien...

Een vergelijking tussen Aeroadmin en Anydesk. Wat uitleg over  toegang zonder toezicht (unattended access).

OT: kijk zelf of uw mailadres of telefoonnummer op straat ligt. Met dank aan mikiem2.

In de uitwisselmap staat de install_and_activate.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten