Zoeken in deze blog

donderdag 18 maart 2021

2021.03.18_Florencesoft TextDiff 1.0.0.3

Rapporteert de verschillen tussen tekst, broncode bestanden en mappen op Windows

HeFlorencesoft TextDiff vergelijkt twee tekst- of broncodebestanden en rapporteert hun verschillen. Het heeft de keuze om te vergelijken op het niveau van hele regels, woorden of tekens.

In tegenstelling tot de meeste andere verschil-programma's, zal het correct rapporteren van tekst die op en neer is verplaatst in een document met de standaard kleuren blauw en grijs.

Het kan ongewijzigde tekst weglaten uit zijn verschilrapporten. Het vergelijkt ook twee mappen (directories) en rapporteert gewijzigde, nieuwe en verwijderde bestanden.

Florencesoft TextDiff rapporteert de verschillen, maar staat niet toe dat wijzigingen worden bewerkt of samengevoegd.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows 7 SP1/ 8/ 8.1/ 10

We kregen nog niet iets eerder van deze aanbieder. Kent geen Nederlands, 32 bitter. De sleutel staat in de readme en zie ik terug in het register:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Florencesoft\TextDiff\1] 
"RegCode"="V3*********48E" 
"RegCode"=- 

Het weggevertje werkt, zoals uit bovenstaand voorbeeld blijkt: 2 differences found. Ik heb activate.reg en DEactivate.reg van  de map install_and_activate met elkaar vergeleken. Kennelijk werkt het op afzonderlijke regels.

De installatie werkt in twee stappen, Als u denkt dat het klaar is, omdat u gevraagd wordt het op te starten, kunt u de sleutel invoeren, kiezen of u de enige gebruiker bent of dat elke gebruiker van de PC het mag toepassen en wordt via internet de sleutel gecontroleerd. Pas daarna wordt het echt geïnstalleerd en een snelkoppeling op het bureaublad gezet.

Zo te zien volstaat de programmamap. En inderdaad: na activatie met bovengenoemde registersubsleutel draait de programmamap keurig als geactiveerde semiportable op een andere testmacnine, een virtuele ThinPC. QED.

Ik hoef vaak alleen maar te checken of twee bestanden gelijk zijn, zonder te verschillen te willen weten. Bijvoorbeeld het weggevertje en de trial. Op een 32 bitter gebruik ik het gratis ExamDiff. Op een 64 bitter staat het zusje van 7z, CRC-SHA. Daarmee kan ik de CRC van een bestand berekenen. Menselijkerwijs gesproken hebben alleen identieke bestanden dezelfde CRC. Maar voor forensisch onderzoek is het weggevertje handig. Als u bijvoorbeeld wilt checken niet alleen òf, maar ook waar iemand uw Word-, Excel- of pdfbestand heeft aangepast.
In het voorbeeld van de maker hieronder, kunt u de verschillen tussen twee broncodes bekijken.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate, de programmamap en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele W7 Starter.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten