Zoeken in deze blog

vrijdag 26 maart 2021

2021.03.26_IObit Uninstaller Pro 10

 Verwijder alle ongewenste programma's, plug-ins en Windows Apps

IObit Uninstaller 10 is een perfect de-installatie hulpmiddel. Het biedt een gemakkelijke en veilige manier om ongewenste programma's, Windows Apps, Universal Windows Platform (UWP) apps, en kwaadaardige / advertentie plug-ins grondig te verwijderen, waardoor u een schone pc en een veilige & soepele online surfervaring krijgt.
IObit Uninstaller is het eerste verwijderprogramma dat bundleware verwijdert en heeft het algoritme verder geoptimaliseerd om bundleware beter te detecteren op het moment dat ze worden geïnstalleerd, zodat gebruikers alle ongewenste bundleware gemakkelijker en sneller kunnen verwijderen.

Andere functies in IObit Uninstaller zijn ook nuttig. Real-time Install Monitor detecteert en registreert wijzigingen in uw systeem tijdens de installatie van een programma, waardoor u kunt zien welke wijzigingen de gemonitorde programma's hebben aangebracht tijdens de installatie. Het is vermeldenswaard dat Install Monitor nu ook systeemdiensten, geplande taken en DLL-registratie ondersteunt. Ondertussen helpt Software Health bij het optimaliseren van alle geïnstalleerde software om deze soepeler te laten werken en vermindert beveiligingsrisico's. Bovendien ondersteunt het nieuwe programma het blokkeren van meldingen van browsersites die u storen. Met de verbeterde scan-engine en sterk uitgebreide database kan IObit Uninstaller meer hardnekkige programma's en kwaadaardige/advertentie-plugins verwijderen en ervoor zorgen dat alle restjes grondig van de computer worden verwijderd, alsof ze nooit hebben bestaan. Het ondersteunt ook het verwijderen van Windows-apps onder niet-beheerdersaccounts en de nieuwste UWP-apps op Windows 10 om meer opslagruimte vrij te maken. Bovendien ondersteunt de geoptimaliseerde Software Updater nu het bijwerken van meertalige versies van een aantal populaire programma's, zoals Firefox, WinRAR, en Mozilla Thunderbird.

Al met al is IObit Uninstaller 10 een alles-in-één verwijderingshulpprogramma voor het verwijderen van software, bundleware, browserextensies en Windows Apps voor een schone en veilige pc.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10; Minimum Memory: 300 MB of free disk space; Screen Resolution: 1024*768 screen resolution and above (W10 werkt echt niet meer als u maar 300 MB vrije schijfruimte zou hebben.)

Versie 9.5 Pro kregen we op 27 mei 2020. De licentie van die is dus al maanden verlopen. Gelukkig is de gewone versie gratis. 32 Bitter. Ik gebruik de trial, want die is een fractie nieuwer dan het weggevertje. De installer kent automatisch Nederlands, mits uw OS Nederlands is. Officieel kent het wel Afrikaans😄. Let op dat u niet te veel installeert, zoals hun VPN en Driver Booster! Naderhand kunt u die en vele andere vanuit het menu toevoegen.

Bij de activatie worden ondermeer deze subsleutels aangemaakt:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IObit\Uninstaller]
"Status"=-
"RttData"=-

Maar dat volstaat niet om het te activeren. Discovery zag daarnaast de volgende wijzigingen:

  • C:\ProgramData\ProductData\NewsStatV2.ini
  • C:\ProgramData\ProductData\NewsStatV2.po
  •  C:\Users\gergn\AppData\Roaming\IObit\IObit Uninstaller\Log\2021-03-26.dbg
  •  C:\ProgramData\IObit\IObitRtt\IURtt.ept
  •  C:\ProgramData\ProductData\NewsStatV2.db
  •  C:\Users\gergn\AppData\Roaming\IObit\IObit Uninstaller\Main.ini
  •  C:\Program Files\Common Files\IObit\IObit Uninstaller\Register.ini
  •  C:\Users\gergn\AppData\LocalLow\IObit\AUpdate.ini
  •  C:\Program Files\Common Files\IObit\IObit Uninstaller\appscription.dat
  •  C:\Program Files\Common Files\IObit\IObit Uninstaller\license.dat

En activate.msi maakt die, samen met de registersubsleutels, in één keer aan. Daarmee is het weggevertje wel te activeren op een schone ThinPC. QED. Maar niet op een schone virtuele W7 64 Pro. Dus is activate.msi systeemafhankelijk. U zult dus de sleutel moeten gebruiken. 😡
Gelukkig lijkt de programmamap bruikbaar als semi-portable. ☝☝😈 Spellen kunnen ze niet: u moet IObitUninstaler.exe als administrator uitvoeren. En nog wel activeren met de sleutel uit de bijgevoegde readme. Op de desktop doet hij het goed bij mij.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele ThinPC. Helaas draait die niet op de virtuele W7 64 Pro. Daarom heb ik ook de gezipte programmamap met de readme (sleutel) toegevoegd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten