Zoeken in deze blog

dinsdag 30 maart 2021

2021.03.30_Hard Disk Sentinel Standard 5.61

Mogelijke problemen opsporen voordat ze leiden tot een onherstelbaar gegevensverlies

Problemen met de harde schijf opsporen voordat de ramp toeslaat. Met Hard Disk Sentinel hebt u altijd een volledig overzicht van de gezondheid van uw harde schijf, zodat u potentiële problemen kunt opsporen voordat ze resulteren in een onherstelbare gegevensramp.

Hard Disk Sentinel is uw sleutel tot het identificeren, testen, diagnosticeren en repareren van problemen met de harde schijf, zelfs met Solid State Drives.

Met Hard Disk Sentinel kunt u direct rapporten bekijken met gedetailleerde informatie over de totale gezondheid van uw schijf, inclusief temperatuur, zelf-controlerende gegevens, overdrachtssnelheden en meer. Elke afwijking in deze factoren kan een vroeg waarschuwingssignaal zijn voor een dreigende schijfstoring! Hard Disk Sentinel werkt ook op harde schijven die worden gebruikt in externe USB- of e-SATA-behuizingen en RAID-controllers. U hoeft geen aparte tools te gebruiken om interne harde schijven, externe harde schijven, SSD's en schijven in RAID-arrays te controleren, omdat deze allemaal in één software zijn opgenomen. Als uw gegevens belangrijk zijn, bent u het aan uzelf verplicht om vandaag nog een exemplaar van Hard Disk Sentinel aan te schaffen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Systeemeisen: Windows 95/ 98/ 98 SE/ ME/ NT4/ 2000/ XP/ 2003/ 2008/ Vista/ 7/ Home Server/ 2012/ 8/ 8.1/ 10; Pentium or compatible CPU; 64 MB of system memory; HD: 30 MB (schrijf dan gewoon dat er geen speciale eisen worden gesteld, behalve natuurlijk dat er een harde schijf in de computer zit, of erop is aangesloten)

Versie 5.50 kregen we op 25 mei 2020. Kent uit zichzelf Nederlands. 32 Bitter. Geen activatie nodig, maar wel ingepakt in Themida. Gelukkig kan ik uitpakken. 

Let erop dat u het niet probeert op te waarderen, want dan verliest u de activatie. Dus bij instellingen/updaten/Wekelijks zoeken naar nieuwe versie en updaten uitvinken. Als ik - eigenwijs als ik ben - toch dubbel-klik op harddisksentinelupdate.exe van de programmamap ... krijg ik een foutmelding, dat het downloaden niet werkt. Met de Cameyo portable krijg ik dezelfde foutmelding. Foolproof dus.

De Cameyo doet het goed. En de programmamap is bruikbaar als semi-portable. Het ziet zelfs vanuit de virtuele W7 64 Pro de mappen op de thuismachine, de gerefurbished desktop. Als ik de programmamapversie op de desktop zelf loslaat, zie ik dat zowel de 480 GB SSD (vrij nieuw) als de 1,8 TB harde schijf (jaren oud) in perfecte conditie verkeren. Hun temperatuur is 33, respectievelijk 32 graden Celsius. De SSD is na een klein jaar 83 dagen in gebruik geweest en hij zal nog langer dan 1.000 dagen meegaan. Geen acties nodig. Voor de SSD geldt: De status van de solid-state schijf is PERFECT. Problematische of slechte sectoren zijn niet gevonden. Voor de harde schijf: De status van de schijf is PERFECT. Geen problematische of slechte sectoren gevonden, ook geen spin-up- en data-transfer-fouten.

De helpsite van de maker.

OT: lees de tip van mikiem2 over veilig browsen. Ik heb de door hem genoemde browser-addin van DuckDuckGo in Edge, Firefox en Chrome gezet. Nu zouden mijn browsers sneller en veiliger moeten zijn. De add-in voorkomt namelijk dat allerlei tracking url's worden geopend: "When you go to a website, it loads the web address (URL) at the top of the browser. What you may not realize, though, is that websites also ask your browser to load many more web addresses (URLs) in the background, and some of those are to third-party trackers."

De naam spreadprivacy.com ziet er vertrouwenswekkend uit. En dat op de dag vóór 1 april?!

In de uitwisselmap staat de install_and_"activate", de programmamap en de Cameyo portable.

Een plaatje van de maker:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten